Lackering och golvslipning får så gott som nya golv

Att ta hand om golv på egen hand går ofta ganska bra. Åtminstone om det bara är lackering, där man ska lägga på ett skyddande lager på golven. Blir det lite mer omfattande, golvslipning, så går det fortfarande att utföra på egen hand men det krävs att man har tillgång till rätt verktyg och maskiner. Och har man inte det så får man istället leta upp ett företag i Linköping behjälpligt med golvslipning och anlita dem istället.

Jag störde mig lite på att vårt golv här hemma var ganska slitet, så jag tänkte lackera det själv. Men så bestämde jag mig för att göra golvslipningen också när jag ändå höll på. Och det blev via Mr Woodchuck i Linköping. Sökte runt lite och kom över dem och kände att jag fick lite tydligare bild av Mr Woodchuck av det. Och jag tycker att det blev hyfsat problemfritt och gick snabbt och lätt att göra. Måste faktiskt säga att jag tyckte bra om deras hantverkare och att golvslipningen de gjorde blev förvånansvärt bra. Inte att jag blev förvånad över att de var duktiga utan snarare att jag blev förvånad över hur stor skillnad det faktiskt kunde göra med en enkel golvslipning och sedan lackering där ovanpå. Tycker nästan att golvet ser ut som nytt.

Det vill till ny att jag är försiktig med golvet och verkligen har skydd undertill på alla stolar så att jag inte börjar med att repa det igen.
Vore just fint att direkt efter golvslipningen repa golvet så att det blir lika fult som tidigare, så nej, det ska jag göra mitt bästa för att undvika.